GastroAntep Kültür Yolu Festivali için geri sayım

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hayata geçirdiği “GastroAntep Kültür Yolu Festivali”, 14-22 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleşecek. Festival, Gaziantep’in benzersiz mutfak kültürünü tanıtmakla kalmayacak, aynı zamanda geniş kapsamlı kültürel ve sanatsal etkinliklerle katılımcılarına dolu dolu bir program sunacak.
Editör: Demo Admin
Yayın : 27 Ağustos 2024 14:46
Güncelleme : 27 Ağustos 2024 14:46


Festivalin bu yılki teması, ‘Sağlıklı Yaşam ve Gastronomi Ekonomisi’ olarak belirlendi. Festival boyunca İspanya, İtalya, Belçika, Yunanistan ve Birleşik Krallık’tan 9 dünyaca ünlü şefin katılımıyla workshoplar düzenlenecek. Bu etkinliklerde, Gaziantep’in yerel ürünleri modern tekniklerle yeniden yorumlanacak ve yaratıcı yemek showları gerçekleştirilecek. Ayrıca, gastronomi ve turizm yazarları, otel ve restoran profesyonelleri, yatırımcılar, gıda firmaları, butik tarımcılar, gurme marketler, akademisyenler ve sektör temsilcileri, çeşitli panellerde bir araya gelerek sektörün geleceğine dair tartışmalar yürütecekler.

 

DÜNYACA ÜNLÜ ŞEFLER, ÇEŞİTLİ WORKSHOPLAR DÜZENLEYECEK 

 

 Festival kapsamında düzenlenecek workshoplarda, Luis Valls Rozalén (EL POBLET, İspanya) “Pirinç ve Bölge Çeşitliliği” konusunu ele alacak. Miller Prada (Humo London, Birleşik Krallık) ve Diego Prado (Basque Culinary Center, İspanya) kendi mutfak tekniklerini paylaşacak. Luigi Taglienti (IO Luigi Taglienti, İtalya) “Bir Anın Algısı” başlıklı çalışmasıyla festivale katılacakken, JuanLU Fernández (LÚ, İspanya) “Jerez ve Duende” konusunu sunacak. Ernesto Ventós (Restaurant Hermanos Vinagre, İspanya) “Akdeniz Göçebe Şefi” olarak, Paolo Griffa (Paolo Griffa al Caffè Nazionale, İtalya) ise “Pastadan Mutfak Tekniklerine” başlığıyla deneyimlerini aktaracak. Willem Hiele (Restaurant Willem Hiele, Belçika) ve Alexandros Tsiotinis (CTC Urban Gastronomy, Yunanistan) de “Gastronomi Artıklarını Yeniden Düşünmek” üzerine çalışmalar yapacak. Bu atölye çalışmaları, katılımcılara çeşitli mutfak tekniklerini ve yaratıcı gastronomik yaklaşımları öğrenme fırsatı sunacak.

 

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

Nöbetçi Eczaneler

1 Mayıs 2025 Perşembe Günü Nöbetçi Eczaneler

TAKIMLAR O G B M A Y AV P
Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
Fenarbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
Adana Demir 31 2 4 25 27 77 -50 -2
TAKIMLAR O G B M A Y AV P
Kocaelispor 36 20 9 7 64 36 28 69
F. Karagümrük 36 18 9 9 53 33 20 63
Gençlerbirliği 36 17 11 8 51 34 17 62
Bandırmaspor 36 16 12 8 49 43 6 60
İstanbulspor 36 18 4 14 61 38 23 58
Erzurumspor FK 36 17 7 12 50 31 19 58
Iğdır F.K 36 15 10 11 52 31 21 55
Boluspor 36 15 10 11 49 39 10 55
Amed Sportif F. 36 13 15 8 39 33 6 54
Ümraniyespor 36 14 11 11 48 39 9 53
Erokspor 36 13 13 10 53 45 8 52
A. Keçiörengücü 36 14 9 13 57 46 11 51
Çorum Fk 36 13 12 11 47 41 6 51
Sakaryaspor 36 12 12 12 46 53 -7 48
Pendikspor 36 12 9 15 42 49 -7 45
Manisa FK 36 13 5 18 48 51 -3 44
Ankaragücü 36 12 6 18 44 46 -2 42
Şanlıurfaspor 36 11 7 18 44 52 -8 40