Şefler yetenekleri sergiledi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen GastroANTEP Kültür Yolu Festivali’nde yerli ve yabancı şefler, workshoplarda yaptıkları yemeklerle izleyicilerini adeta büyüledi.
Editör: Demo Admin
Yayın : 17 Eylül 2024 16:01
Güncelleme : 17 Eylül 2024 16:01


Eşsiz mutfağıyla bir kez daha dünya sahnesine çıkan Gaziantep, festivalle ünlü şefleri, ziyaretçileri ve gastronomi meraklılarını buluşturdu. Şefler, GastroANTEP’in kalbi olan Festivaller Parkı’nda, özel teknikleri ve eşsiz tarifleriyle ürünlerini kullanarak hünerlerini sergiledi. Türkiye’nin ve dünyanın önemli şefleri, Gaziantep’in gıdalarıyla vegan, vejetaryen ve şifalı yemekler hazırladı.

 

YOĞUN PROGRAMDA ŞEFLER LEZZETLİ YEMEKLERİN SIRLARINI UYGULAMALI ANLATTI

 

Festivalin ilk gününde, Türk Yemek Tarihçisi ve Şef Vedat Başaran, "Türk Mutfağı'nın Geçmişten Geleceğe Yayılması" başlıklı workshopunu gerçekleştirdi. Ardından, Birleşik Krallık’tan gelen Humo London Group’un baş şefi Miller Prada, “Ex-Whiskey-Barrel, 50 Year 'Marinated' French Oak” başlıklı programını sundu. İspanya’dan EV Gastro’nun sahibi Ernesto Ventós ise “Mediterranean Nomad Chef” başlıklı workshopunu gerçekleştirdi. Ayrıca, yemek blogger’ı ve şef Özge Şahin, “Atıksız Mutfak” temasıyla çalışmalarını sergiledi. TV programcısı, akademisyen ve yazar Asuman Kerkez, “Milli Mücadele'de Yokluktan Varlığa Antep Mutfağı” üzerine bir sunum yaptı. TV programcısı ve şef Türev Uludağ ise workshopuyla ziyaretçilere yeteneklerini gösterdi.

 

Şefler yetenekleri sergiledi

Festivalde, gastronominin farklı yönlerinin işlendiği workshoplar düzenlendi. İtalya’dan İO Luigi Taglienti’nin sahibi ve şefi Luigi Taglienti, “Bir Anın Algısı” başlığıyla; şef Cüneyt Asan ve Harun Reşit Dönmez, “Kültür Mutfağı” başlığıyla; İspanya’dan EL POBLET’in baş şefi Luis Valls Rozalén, “Pirinç ve Bölgesel Çeşitliliği” başlığıyla; TV sunucusu ve yemek danışmanı Sedef İybar, “Vejetaryen 2 Pratik Tarif” başlığıyla; İtalya’dan Paolo Griffa al Caffè Nazionale’nin sahibi ve şefi Paolo Griffa, “Aşçılık ve Sanat” başlığıyla workshoplar düzenledi.

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

Nöbetçi Eczaneler

1 Mayıs 2025 Perşembe Günü Nöbetçi Eczaneler

TAKIMLAR O G B M A Y AV P
Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
Fenarbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
Adana Demir 31 2 4 25 27 77 -50 -2
TAKIMLAR O G B M A Y AV P
Kocaelispor 36 20 9 7 64 36 28 69
F. Karagümrük 36 18 9 9 53 33 20 63
Gençlerbirliği 36 17 11 8 51 34 17 62
Bandırmaspor 36 16 12 8 49 43 6 60
İstanbulspor 36 18 4 14 61 38 23 58
Erzurumspor FK 36 17 7 12 50 31 19 58
Iğdır F.K 36 15 10 11 52 31 21 55
Boluspor 36 15 10 11 49 39 10 55
Amed Sportif F. 36 13 15 8 39 33 6 54
Ümraniyespor 36 14 11 11 48 39 9 53
Erokspor 36 13 13 10 53 45 8 52
A. Keçiörengücü 36 14 9 13 57 46 11 51
Çorum Fk 36 13 12 11 47 41 6 51
Sakaryaspor 36 12 12 12 46 53 -7 48
Pendikspor 36 12 9 15 42 49 -7 45
Manisa FK 36 13 5 18 48 51 -3 44
Ankaragücü 36 12 6 18 44 46 -2 42
Şanlıurfaspor 36 11 7 18 44 52 -8 40