GastroAntep Kültür Yolu Festivali için geri sayım

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hayata geçirdiği “GastroAntep Kültür Yolu Festivali”, 14-22 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleşecek. Festival, Gaziantep’in benzersiz mutfak kültürünü tanıtmakla kalmayacak, aynı zamanda geniş kapsamlı kültürel ve sanatsal etkinliklerle katılımcılarına dolu dolu bir program sunacak.
Editör: Demo Admin
Yayın : 27 Ağustos 2024 14:46
Güncelleme : 27 Ağustos 2024 14:46


Festivalin bu yılki teması, ‘Sağlıklı Yaşam ve Gastronomi Ekonomisi’ olarak belirlendi. Festival boyunca İspanya, İtalya, Belçika, Yunanistan ve Birleşik Krallık’tan 9 dünyaca ünlü şefin katılımıyla workshoplar düzenlenecek. Bu etkinliklerde, Gaziantep’in yerel ürünleri modern tekniklerle yeniden yorumlanacak ve yaratıcı yemek showları gerçekleştirilecek. Ayrıca, gastronomi ve turizm yazarları, otel ve restoran profesyonelleri, yatırımcılar, gıda firmaları, butik tarımcılar, gurme marketler, akademisyenler ve sektör temsilcileri, çeşitli panellerde bir araya gelerek sektörün geleceğine dair tartışmalar yürütecekler.

 

DÜNYACA ÜNLÜ ŞEFLER, ÇEŞİTLİ WORKSHOPLAR DÜZENLEYECEK 

 

 Festival kapsamında düzenlenecek workshoplarda, Luis Valls Rozalén (EL POBLET, İspanya) “Pirinç ve Bölge Çeşitliliği” konusunu ele alacak. Miller Prada (Humo London, Birleşik Krallık) ve Diego Prado (Basque Culinary Center, İspanya) kendi mutfak tekniklerini paylaşacak. Luigi Taglienti (IO Luigi Taglienti, İtalya) “Bir Anın Algısı” başlıklı çalışmasıyla festivale katılacakken, JuanLU Fernández (LÚ, İspanya) “Jerez ve Duende” konusunu sunacak. Ernesto Ventós (Restaurant Hermanos Vinagre, İspanya) “Akdeniz Göçebe Şefi” olarak, Paolo Griffa (Paolo Griffa al Caffè Nazionale, İtalya) ise “Pastadan Mutfak Tekniklerine” başlığıyla deneyimlerini aktaracak. Willem Hiele (Restaurant Willem Hiele, Belçika) ve Alexandros Tsiotinis (CTC Urban Gastronomy, Yunanistan) de “Gastronomi Artıklarını Yeniden Düşünmek” üzerine çalışmalar yapacak. Bu atölye çalışmaları, katılımcılara çeşitli mutfak tekniklerini ve yaratıcı gastronomik yaklaşımları öğrenme fırsatı sunacak.

 

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

Nöbetçi Eczaneler

26 Nisan 2025 Cumartesi Günü Nöbetçi Eczaneler

TAKIMLAR O G B M A Y AV P
Galatasaray 30 24 5 1 73 29 44 77
Fenarbahçe 30 22 6 2 77 30 47 72
Samsunspor 31 15 6 10 45 37 8 51
Eyüpspor 31 14 8 9 48 33 15 50
Beşiktaş 30 13 10 7 43 31 12 49
Başakşehir 30 14 6 10 49 39 10 48
Trabzonspor 30 11 9 10 48 36 12 42
Gaziantep FK 30 12 6 12 40 40 0 42
Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
Göztepe 30 10 10 10 47 38 9 40
Konyaspor 31 11 7 13 38 43 -5 40
Antalyaspor 30 11 7 12 34 53 -19 40
Kayserispor 30 9 10 11 38 49 -11 37
Rizespor 30 11 4 15 36 49 -13 37
Alanyaspor 30 9 7 14 33 43 -10 34
Bodrum FK 31 9 7 15 23 35 -12 34
Sivasspor 31 8 7 16 41 53 -12 31
Hatayspor 30 4 7 19 32 57 -25 19
Adana Demir 30 2 4 24 26 74 -48 -2
TAKIMLAR O G B M A Y AV P
Kocaelispor 35 20 9 6 61 32 29 69
F. Karagümrük 35 17 9 9 52 33 19 60
Gençlerbirliği 35 16 11 8 46 34 12 59
Erzurumspor FK 35 17 7 11 50 30 20 58
Bandırmaspor 35 15 12 8 48 43 5 57
İstanbulspor 35 17 4 14 56 36 20 55
Amed Sportif F. 35 13 15 7 39 30 9 54
Iğdır F.K 35 14 10 11 43 31 12 52
Erokspor 35 13 13 9 53 44 9 52
Boluspor 35 14 10 11 45 36 9 52
A. Keçiörengücü 35 14 9 12 57 45 12 51
Çorum Fk 35 13 12 10 47 40 7 51
Ümraniyespor 35 13 11 11 45 39 6 50
Pendikspor 35 12 9 14 40 44 -4 45
Sakaryaspor 35 11 12 12 45 53 -8 45
Manisa FK 35 12 5 18 45 50 -5 41
Şanlıurfaspor 35 11 7 17 43 49 -6 40
Ankaragücü 35 11 6 18 43 46 -3 39