Türkiye'nin Uzay Vizyonu GİBTÜ’de Masaya Yatırıldı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde (GİBTÜ) "Dijital Dünyada Türkiye'nin Uzay Vizyonu" konulu panel gerçekleştirildi. GİBTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu, programın açılışında panelin konusunun üniversitenin misyonuyla örtüştüğünü söyledi.
Editör
Demo Admin
Yayın
26 Nisan 2024 14:55
Güncelleme
26 Nisan 2024 14:55


Dijital Dünyada Türkiye'nin Uzay Vizyonu GİBTÜ’de masaya yatırıldı. Moderatörlüğünü Uluslararası Kalkınma Toplum ve Düşünce Derneği (KATODER) Başkanı Sabiha Doğan’ın yaptığı panelde Prof. Dr. Fuat İnce (TÜBİTAK Bilişim Enstitüsü Kurucusu) “ Yeni Uzay, Yeni Teknolojik Gelişmeler ve Fırsatlar”, Prof. Dr. Mehmet Emin Özel (Eski NASA Çalışanı) “Uzay ve Bilim”, Doç. Dr. Cüneyt Dirican (Astraekonomist-Dünya Gazetesi Yazarı) “Uzayda Ticari ve Ekonomik Fırsatlar, Tehditler ve Türkiye” Mali Müşavir İsmail Tekbaş (Araştırmacı-Yazar) “Uzay Keşifleri Doğrultusunda Yeni Bir Muhasebe Uzmanlığı Önerisi: Uzay Muhasebesi” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

 

GİBTÜ öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği ve Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Uluslararası Kalkınma Toplum ve Düşünce Derneği (KATODER) iş birliğinde düzenlenen "Dijital Dünyada Türkiye'nin Uzay Vizyonu" konulu panel Rektörlük Konferans Salonu’nda yapıldı.

 

DİJİTAL ÇAĞDA BİLGİ ÇOK HIZLI GELİŞİYOR

 

Panelin açılış konuşmasını yapan GİBTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu, panelin konusunun üniversitenin misyonuyla örtüştüğünü ifade etti.  Uzayın herkesin ilgisini çektiğini ifade eden Tarakçıoğlu şöyle konuştu: "Uzayla ilgili çalışmalar soğuk savaş yıllarına uzanmaktadır. Bu yıllarda bir taraftan ABD bir taraftan Sovyetler Birliği'nde uzaya gitme çalışmaları başlamış, ülkemizde ise 1985'te TÜBİTAK bünyesinde uzay araştırmaları merkezi kurulmuştur. Teknoloji çok hızlı ilerlemektedir. Treni bir kere kaçırınca bir daha yakalama şansınız olmuyor. Dijital çağda bilgi çok hızlı gelişiyor ve bu bilgiyi yakalamak hem çok kolay hem de çok zor. Eğer yakalayabilirseniz kopma şansınız olmaz ama treni kaçırırsanız bir daha yakalama şansınız olmayacaktır."

Bir Yorum Bırakın

EN ÇOK OKUNANLAR

Kent futbolunun efsane ismi elini taşın altına koydu

LİTVANYA HEYETİ GAZİANTEP İŞ DÜNYASI İLE BULUŞTU

CHP MİLLETVEKİLİ MELİH MERİÇ SAĞLIKTAKİ KAOSA DİKKAT ÇEKTİ

GİBTÜ’den İspanya çıkarması

Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde Hilal Çelik Hikayesi Mucizeye Dönüştü

Volkan Grup filosunu güçlendirdi

ÇEKER’DEN MAÇA DAVET ‘’ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI’’

Tahmazoğlu’ndan çimentoculara hodri meydan

ÖZSAYICI’DAN SPORSEVERLERE ÖNEMLİ ÇAĞRI

SPOR KAMUOYU ENDİŞELİ

Altın fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel altın fiyatları

AYDIN AKYÜREK YAZDI... ADAYLIK SÜRECİNİ NASIL OKUDUM?

DOLAR VE EURO NE KADAR OLDU?

Volkan Grup filosunu güçlendirdi

MERKEZ İLÇELER BUGÜN NETLEŞEBİLİR

NÖBETÇİ ECZANELER

10 Mayıs 2024 Cuma Günü Nöbetçi Eczaneler